SEO Kolaylaştı – 2024’te Trafiğinizi Artıracak Mükemmel Kılavuz

İşletmenizi geliştirmek için SEO’yu etkili bir şekilde kullanıyor musunuz?

SEO, trafik, otorite, potansiyel müşteriler ve satış sağlamak için gereklidir, ancak bu avantajları yalnızca doğru yaparsanız elde edersiniz.

Aksi takdirde işletmeniz çevrimiçi ortamda görünmez olabilir ve bunu kim ister, değil mi?

Güncel kalmanın her zaman kolay olmadığını biliyoruz, ancak SEO söz konusu olduğunda rahatlayamazsınız .

Google her zaman arama algoritmalarını değiştiriyor, bu nedenle geçmişte işe yarayan SEO uygulamalarının gelecekte de işe yarayacağının garantisi yok.

Bu nedenle, işletmenizin başarılı olmasını istiyorsanız en son SEO yönergelerini takip ederek güncel kalmalısınız .

Yardım etmek için buradayız.

Kapsamlı kılavuzumuz, içeriğinizin arama sonuçlarında nasıl göründüğünü iyileştirebilmeniz ve daha fazla trafik, potansiyel müşteri ve satış elde edebilmeniz için en yeni SEO en iyi uygulamalarını içerir.

SEO’nun ne olduğuna dair bir tanımla başlayalım, böylece SEO teriminin tam olarak karşılığının ne olduğunu daha iyi anlayabilir, makalemizin geri kalanında ki terimleri daha rahat anlamlandırabiliriz.

SEO Nedir?

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir . Web sayfalarınızın arama motoru sıralamalarını, arama sonuçlarında daha üst sıralarda görünecek şekilde artırma ve web sitenize daha fazla trafik getirme uygulamasıdır.

SEO aynı zamanda arama motoru optimize edici anlamına da gelebilir . Bu, arama motoru optimizasyonu yapan kişidir.

Arama motoru optimizasyonu çalışmaları organik trafiği artırmayı amaçlamaktadır. Ziyaretçiler sitenize ulaşmak için arama sonuçlarındaki bir bağlantıyı tıkladığında elde ettiğiniz trafik budur. Bu, reklamlardan gelen ücretli trafiğin tam tersidir.

Çoğu SEO, %90’ın üzerinde bir payla genel arama pazarına hakim olan Google’ın arama motoru için optimizasyon yapmaya odaklanır. Ancak Bing, Yahoo, Baidu ve diğerleri gibi diğer arama motorları için de optimizasyon yapmak mümkündür.

arama motoru pazar payı 2018

SEO faaliyetleri genellikle iki ana türe ayrılır: sayfa içi SEO ve sayfa dışı SEO.

Sayfa İçi SEO ve Sayfa Dışı SEO Nedir?

Sayfa içi SEO tamamen içeriği, kodu ve web sitenizin kontrol ettiğiniz diğer bölümlerini optimize etmekle ilgilidir.

Sayfa dışı SEO, güven, otorite, sosyal sinyaller ve gelen bağlantılar oluşturmak için harekete geçmek anlamına gelir.

SEO stratejinizde her iki optimizasyon türüne de ihtiyacınız var.

Artık bu açık ve anlaşılır olduğuna göre, SEO’nun nasıl çalıştığına daha ayrıntılı olarak bakalım.

1. SEO Nasıl Çalışır?

SEO’nun arama sıralamalarını iyileştirmek için nasıl çalıştığını anlamak için onu biraz parçalara ayırmamız gerekecek.

SEO’da Arama Sıralaması Nedir?

SEO’da arama sıralamasından bahsettiğinizde, içeriğinizin arama sonuçları sayfalarındaki (SERP’ler) konumundan bahsediyorsunuz demektir.

1. sırada yer alıyorsanız, web sayfanız SERP’lerde ilk sırada görünür. Bu, tanıtılan bir sonuç (bu bir reklamdır) veya üzerinde bir yanıt kutusu olmadığı sürece onu sayfanın en üstüne yerleştirir. Bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında sonuçlar hakkında daha fazla konuşacağız.

SEO sıralama faktörleri - alakalı sonuçlar gösterilir

İdeal olarak, web sayfası içeriğinizin ilk üç sonuçtan biri olarak görünmesini istersiniz. Bunun nedeni, bu konumların SERP’lerdeki tıklamaların neredeyse yarısını alması ve daha fazla tıklamanın daha fazla trafik ve daha fazla olası satış ve satış potansiyeli anlamına gelmesidir.

SEO sıralaması için anahtar kelimeler nasıl kullanılır?

Web sayfanız ilk üçte olmasa bile SERP’lerin ilk sayfasında görünmesi yine de harikadır. Aksi takdirde, insanların %95’i SERP’lerin yalnızca ilk sayfasına baktığından kesinlikle organik trafiği kaçıracaksınız .

Google Arama Nasıl Çalışır?

SEO’yu anlamak için Google aramanın nasıl çalıştığını da bilmeniz gerekir.

Google, “dünyanın bilgisini organize etme ve onu evrensel olarak erişilebilir ve kullanışlı hale getirme” hedefinin bir parçası olarak alakalı arama sonuçları sunmayı amaçlamaktadır.

Bunu yapmak için arama motorunun orada hangi bilgilerin bulunduğunu bilmesi gerekir. İşte bu süreç nasıl işliyor.

  1. Google’ın arama botları veya örümcekler adı verilen otomatik yazılımları vardır. Bu botlar, web’i tarama adı verilen bir süreçte web sayfalarını ziyaret eder .
  2. Daha sonra taradıkları sayfaları , trilyonlarca web sayfasından oluşan devasa bir katalog olan Google’ın dizinine eklerler .
  3. İnsanlar arama yaptığında Google, o katalogdaki en alakalı sonuçları gösterir .
Google arama sıralamaları nasıl çalışır?

İnsanlar genellikle aradıkları şeyle ilgili kelimeleri yazıyor veya söylüyorlar. Bunlara anahtar kelimeler denir ve göreceğiniz gibi bunlar SEO’nun önemli bir parçasıdır. Bunlara bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında daha ayrıntılı olarak bakacağız.

Google’ın Arama Kalitesi Derecelendirmelerini Anlama

Arama sürecinin bir diğer önemli kısmı içeriğinizin kalitesidir. Google’ın bunu değerlendiren arama kalitesi derecelendirmeleri vardır.

Derecelendirmeler şu şekildedir:

  • İçeriğin ne kadar uzman, yetkili ve güvenilir olduğu
  • İçerik miktarı ve kalitesi
  • Siteden kimin sorumlu olduğu da dahil olmak üzere site bilgileri
  • Web sitesi itibarı

Bu yönergeler, Google’ın hangi sonuçların en alakalı, yararlı ve güvenilir olduğuna karar vermesine yardımcı olur. En alakalı sonuçlar SERP’lerde ilk önce görünür, daha az alakalı sonuçlar ise daha sonra gösterilir.

SEO yaptığınızda Google örümceklerinin içeriğinizi taramasına ve anlamasına yardımcı olursunuz. Ayrıca Google’a içeriğinizin belirli sorgularla alakalı olduğunu da söylersiniz, böylece web sayfalarınız doğru arama sonuçlarında görünür.

Arama Motoru Sıralamanızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

SEO’yu geliştirmenin ilk adımlarından biri nereden başladığınızı bilmektir. Bu, arama motoru sıralamalarınızı kontrol etmek anlamına gelir.

İşte bunu yapmanın birkaç yolu.

En kolay yol, sıralamak istediğiniz terimleri aramaktır. Bunu yapmak için önce özel veya gizli bir tarayıcı penceresi açın ve Google’da arama yapın. Müşterilerinizin sitenizi bulmak için kullanacağını düşündüğünüz terimleri kullanın ve ardından sonuçları kontrol edin.

arama sonuçlarındaki sıralamanızı hızlıca kontrol edin

Peki ya büyük, köklü bir web siteniz varsa veya sıralamada yer alabileceğiniz diğer terimleri bulmak istiyorsanız?

Bu durumda bir alet kullanmanız gerekecek. En sevdiğimiz çevrimiçi araç setlerinden biri , SEO, içerik pazarlaması ve arama motoru pazarlamasına yönelik çeşitli araçları içeren SEMrush’tur .

SEMrush ile web sayfalarınız için arama motoru sıralamalarını nasıl bulacağınız aşağıda açıklanmıştır.

SEO Araç Seti » Organik Araştırma » Pozisyonlar bölümüne gidin ve alan adınızı yazın. İçeriğinizin hangi anahtar kelimelerde sıralandığını ve hangi sıralama konumunda bulunduğunu görmek için Organik Arama Konumları’na ilerleyin .

semrush google arama motoru sıralamasını gösterir

Veya Etki Alanı Analizi’ne gidebilir , alan adınızı yazabilir ve şu anda Amazon için yapılan aramada olduğu gibi sıralamada yer aldığınız tüm anahtar kelimeleri görebilirsiniz:

Amazon Semrush alan adı analizi(1)

Şimdi Google’ın hangi web sayfalarının iyi bir arama motoru sıralamasına sahip olduğunu belirlemek için neler kullandığına bakalım. Bunlara SEO sıralama faktörleri denir.

2. En İyi SEO Sıralama Faktörleri

En iyi arama motoru sıralama faktörlerini arıyorsanız, cevap bir milyon mil uzakta değildir. Google’ın ilk üçü belli oldu:

  • Bağlantılar
  • İçerik
  • RankBrain veya kullanıcı deneyimi

Bunlara daha detaylı bakalım.

1. Bağlantılar

Bağlantılar çok önemli bir SEO sıralama sinyalidir çünkü bunlar web’in üzerine inşa edildiği şeydir. Arama motoru sıralamasından bahsederken üç tür bağlantı önemlidir:

  • Gelen bağlantılar – sitenize harici web sayfalarından gelen bağlantılar
  • Giden bağlantılar – web sayfalarınızdan dış kaynaklara olan bağlantılar
  • Dahili bağlantılar – sitenizdeki kendi içeriğinize olan bağlantılar

Gelen bağlantılar Google’ın içeriğinizin alakalı ve yetkili olup olmadığını anlamasına yardımcı olur. Bahsettiğimiz gibi, eğer web sayfanız zaten otorite olan bir siteden link alıyorsa, bu link düşük kaliteli bir siteden gelen linkten daha değerlidir.

Bunun aksine, düşük kaliteli gelen bağlantılar arama sıralamanıza zarar verebilir; bu nedenle bunları minimumda tutun. Bunu nasıl yapacağımızı bir dakika içinde açıklayacağız.

SEMrush ile gelen bağlantılarınızı bulmak için alan adınıza ilişkin temel ölçümleri izleyecek bir proje oluşturmanız gerekir. Ardından SEO Araç Seti » Bağlantı Oluşturma » Backlink Denetimi bölümüne gidin. Bu, bir genel bakış raporu getirecektir. 

Bu noktada yapabileceğiniz iki şey var:

İlk olarak, düşük kaliteli geri bağlantıları bulmak için Toksik Puana Göre Alan Adları bölümüne bakın .

semrush backlink denetimine genel bakış

Şüpheli gelen bağlantıları görmek için toksik yüzdeye tıklayın.

semrush toksik bağlantılar seo detayı

Daha sonra, bu bağlantıları (gerçekten zehirli değillerse) tutmayı veya beyaz listeye almayı veya zehirliyse kaldırmayı veya reddetmeyi seçebilirsiniz. Google, web sitesi sahiplerinin bağlantı reddi konusunda dikkatli olmalarını önerir.

Gelen bağlantı profilinizi kontrol etmenin ikinci yolu:

SEMrush’taki ana Backlink Denetim raporuna geri dönün ve gelen bağlantıları görmek için Analiz Edilen Geri Bağlantılar’a tıklayın .

semrush geri bağlantıları analiz eder

Giden bağlantılar açısından, konunuzla alakalı yetkili sitelere bağlantılar oluşturmak önemlidir. Bu, ziyaretçilere ve Google’a kaliteli içerik oluşturduğunuzu gösterir. Genellikle bir içerik konusunu araştırırken yetkili içerik bulacaksınız. Daha sonra içeriğinize ekleyebilmeniz için bunu not etmeniz yeterlidir.

İçeriğinizi dahili bağlantılar oluşturacak şekilde birbirine bağlayarak kendi sayfalarınızın değerini de artırabilirsiniz. Yetkili bir sayfa, arama sıralamasını aktarabilir veya sitenizdeki diğer sayfalara bağlantı verebilir. Yani eğer derinlemesine bir kaynağınız varsa, konunuz hakkında her konuştuğunuzda ona bağlantı verebilirsiniz.

Sıralama faktörleri kılavuzumuzda bağlantıların SEO açısından önemi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

2. İçerik

İçerik, ikinci büyük SEO sıralama faktörüdür ve en az bağlantılar kadar önemlidir. Daha önce de söylediğimiz gibi, alaka düzeyi ve kalite, arama motoru sıralamaları için iki önemli faktördür.

Burada optimize edilecek birkaç alan var. Daha sonraki bir bölümde ele alacağımız anahtar kelimelerin yanı sıra, insanların bir arama terimi yazarken ne demek istediğini anlamak da önemlidir. Buna arama amacı denir .

Bazen “karşılaştır” veya “satın al” yazdıklarında amaç açıktır.

anahtar kelime amacı aramasını karşılaştır

Ancak diğer zamanlarda daha dikkatli düşünmeniz gerekecek. Örneğin, “Arizona emlak” kategorisinde sıralamaya girmek istiyorsanız içeriğinizi Arizona’da bir eve taşınmak isteyen kişiler için optimize etmenin iyi bir fikir olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu terimi arayan kişilerin listeleyebilecekleri bir mülk arayan emlakçılar olduğu ortaya çıkabilir.

Yanlış arama amacına göre optimizasyon yaparsanız sayfanız hiçbir zaman sıralamada yer almaz.

Bir şey daha var. Araştırma , içeriğinizin uzunluğunun da önemli olabileceğini gösteriyor. Bunun nedeni, 2000 kelimeden uzun içeriğin SERP’lerde ilk onda daha fazla yer alma eğiliminde olmasıdır.

Daha uzun içerik aynı zamanda daha fazla bağlantı (başka bir sıralama faktörü) ve daha fazla paylaşım alır. Göreceğimiz gibi, paylaşımlar dolaylı bir sıralama faktörüne katkıda bulunabilir: sosyal sinyaller.

içerik uzunluğu mobil seo sıralama faktörüdür

Bu nedenle, SEO’yu düşünürken içerik stratejinize uzun biçimli içeriği dahil etmenin zararı olmaz .

3. RankBrain (Kullanıcı Deneyimi)

Üçüncü büyük SEO sıralama sinyali Google’ın yapay zeka arama sıralama algoritmasıdır. Şirket buna RankBrain adını veriyor ve her şey kullanıcı deneyimiyle ilgili.

RankBrain’in üç önemli yönü vardır:

  1. Tıklama oranı: Bir SERP girişinden sitenizi ziyaret eden kişilerin yüzdesi
  2. Hemen çıkma oranı: sitenize bir SERP girişini takip ettikten kısa bir süre sonra kaç kişinin hemen çıktığını gösterir. Hızlı bir sıçrama, istediklerini alamadıkları anlamına gelir
  3. Kalma süresi: Sitenize geldikten sonra ne kadar süre kaldıkları. Açıkçası, ne kadar uzun olursa o kadar iyidir; çünkü bu, sitenizin istediklerini sunması anlamına gelir
3 rütbebeyin-arama-motoru-seo-sıralama-faktörlerinden biridir

Bunlar birlikte Google’a kullanıcıların sitenizle nasıl etkileşime girdiğini ve içeriğinizin alakalı olup olmadığını söyler ve bu da arama sıralamasını etkileyebilir. RankBrain ve SEO hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Diğer SEO sıralama faktörleri arasında erişilebilir URL’ler, alan adı yaşı (daha eski olan genellikle daha iyidir), sayfa hızı, mobil uyumluluk, işletme bilgileri ve teknik SEO bulunur. Kılavuzu incelerken bu sıralama faktörlerinden bazılarına daha ayrıntılı olarak bakacağız.

3. Anahtar Kelimeleri ve Anahtar Kelimenin Amacını Anlamak

Daha ileri gitmeden önce bazı temel terimleri özetleyelim:

  • Anahtar kelimeler , içeriğinizin neyle ilgili olduğunu ve insanların ne aradığını açıklayan kelimeler ve kelime öbekleridir.
  • Anahtar kelime araştırması, bu terimleri bulmakla ilgilidir, böylece bunları içerik optimizasyonunda ve genel olarak SEO’da doğru şekilde kullanabilirsiniz.

Neden Anahtar Kelime Araştırması Yapılır?

Anahtar kelime araştırması şunları yapabilir:

  • Hedef kitlenizin aradığı konuları belirlemenize yardımcı olun
  • İnsanların belirli arama terimlerini girdiklerinde gerçekte ne istediklerini anlayın
  • Rakiplerinizi yenebilmeniz için size rakiplerin hedeflediği şartları gösterin
  • Tüm pazarlama faaliyetlerini kolaylaştırmanıza ve hedeflemenize yardımcı olur

Bulduğunuz anahtar kelimeleri nasıl kullanacağınız hakkında daha sonraki bir bölümde daha fazla konuşacağız ancak şimdilik araştırma sürecinin kendisine odaklanacağız.

Bunu yapmadan önce, anahtar kelimelerle ilgili bazı farklı düşünme yollarına bakalım.

Söylediğimiz gibi, arama yapanların belirli bir kelimeyi veya kelime öbeğini girdiklerinde neyi bulmayı amaçladıklarını düşünmek faydalıdır. Buna , daha önce bahsedilen arama amacına benzeyen, anahtar kelime amacı denir.

Anahtar Kelimenin Amacını Anlamak

Arama amacını kategorize etmenin dört yolu vardır:

  • Gezinme:  belirli bir siteyi bulmaya çalışırken
  • Bilgilendirici:  Bir sorunun cevabını ararken
  • Araştırma:  satın alma öncesi aramalar
  • İşlemsel:  Arama yapanların gerçekten satın almak istediklerinde

İdeal olarak içeriğinizi tüm bu tür aramalar için optimize edeceksiniz. SEO için içerik optimizasyonu hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Anahtar Kelime Türleri

İşte anahtar kelimeler hakkında düşünmenin başka bir yolu. Bunları kafa, gövde ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler olarak tanımlayabilirsiniz :

  • Ana anahtar kelimeler genellikle 1 veya 2 kelimeden fazla değildir ve aranma hacmi yüksektir.
  • Gövde anahtar kelimeleri genellikle orta arama hacmine sahip 2 ila 3 kelimelik ifadelerdir.
  • Uzun kuyruklu anahtar kelimeler, düşük arama hacmine sahip dört veya daha fazla kelimeden oluşan kelime öbekleridir. Çoğu web trafiği uzun kuyruklu anahtar kelimelerden gelir.

Bu anahtar kelime türlerini tanımlamanın diğer yolları arasında başlık, değiştirici ve kuyruk anahtar kelimeleri veya kısa, orta ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler bulunur .

uzun kuyruklu anahtar kelime

Moz‘un da açıkladığı gibi, Google’ın arama sorgularını bölümlere ayırma konusunda da kendine özgü bir yöntemi var :

moz anahtar kelime amacı

Arama değerlendirme kalite yönergeleri dört tür aramayı listelemektedir:

  1. Bil (bilgi bulma) veya Basit Bil (belirli yanıtları bulma)
  2. Cihaz İşlemi de dahil olmak üzere (bir aramadan sonra mobil uygulama yüklemek gibi) yapın (bir eylem gerçekleştirmek )
  3. Web sitesi (bir siteyi bulma ve ziyaret etme)
  4. Şahsen Ziyaret (bir restorana gitmek gibi arama sonuçlarına göre fiziksel eylemde bulunmak)

LSI Anahtar Kelimeleri

İnsanların anahtar kelimeler için kullandığı iki terim daha LSI anahtar kelimeleri veya anlamsal anahtar kelimelerdir . LSI , arama motorlarının arama yapanlara ne göstereceğini belirlemek için kullandığı bir tür akıllı kelime ilişkilendirmesi olan gizli semantik indeksleme anlamına gelir . Bu, arama motorlarının, bir arama yapan kişi “Titanik” hakkında bilgi aradığında filme mi yoksa gemiye mi ait sonuçların gösterileceğine karar vermesine yardımcı olabilir.

Aşağıda göreceğiniz gibi, herhangi bir otomatik tamamlama aramasında LSI anahtar kelimelerini çalışırken görebilirsiniz.

Bir sonraki bölümde LSI anahtar kelimelerini nasıl bulacağınız hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Bu anahtar kelimeleri SEO içerik stratejinize entegre etme konusunda daha fazla bilgi için anahtar kelimelerin nerede kullanılacağı bölümünü görebilirsiniz.

Anahtar kelimeleri kategorize etmek için hangi yolu seçerseniz seçin, SEO’nun en önemli adımlarından biri anahtar kelime araştırması yapmaktır. Buna daha sonra bakacağız.

Anahtar Kelime Araştırmasına Nasıl Başlanır?

Anahtar kelime araştırması yapmak için harika bir başlangıç ​​noktası sadece beyninizi içerir. Her zaman beyin fırtınası yaparak ve ziyaretçilerinizin sizden ihtiyaç duyacağı bilgi türlerini düşünerek başlayın .

Aklınıza gelen anahtar kelimeleri bir listede veya e-tabloda takip edin ve anahtar kelime araştırma sürecinde bunu el altında bulundurun.

SEO için anahtar kelime bulmanın birçok yolu vardır. En basitlerinden biri Google’daki otomatik tamamlama işlevini kullanmaktır. Yazmaya başladığınızda önerilen ifadeler dikkate alabileceğiniz anahtar kelimelerdir.

google otomatik öneri anahtar kelime araştırması

Ayrıca bir arama tamamlayabilir ve SERP’lerin alt kısmındaki “ilgili aramalar” kutusunda görünen terimlere bakabilirsiniz.

serps lsi

Bu yöntemlerin her ikisi de size daha önce bahsettiğimiz LSI veya anlamsal anahtar kelimelerin bazılarını verecektir. Ancak bunlardan daha fazlasını bulmak istiyorsanız ana anahtar kelimelerinizle ilgili uzun vadeli terimleri keşfetmek için LSIGraph’ı kullanabilirsiniz. Sadece anahtar kelimelerinizi yazın; genellikle oldukça uzun bir liste elde edersiniz.

lsigraph'tan lsi anahtar kelimeleri

SEO için kullanılacak anahtar kelimeleri bulmak için özel anahtar kelime araştırma araçlarını da kullanabilirsiniz. Bunun için favori araçlarımızdan üçü:

Burada her araca kısa bir giriş yer almaktadır.

SEMrush ile Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

SEMrush, bazı işlevleri giriş yapmadan kullanılabilir hale getirir, ancak bundan en iyi şekilde yararlanmak için bir hesap oluşturmalısınız.

Oturum açtığınızda, SEO Araç Seti » Anahtar Kelime Araştırması » Anahtar Kelimeye Genel Bakış bölümüne gidin. Anahtar kelime öbeğinizi yazın ve ardından Ara düğmesini tıklayın.

1 semrush anahtar kelimeye genel bakış araması

Arama hacmi, trendler ve bu anahtar kelimeler için en üst sıralarda yer alan sayfalar hakkında ayrıntılı veriler elde edeceksiniz.

İçerik optimizasyonu için kullanabileceğiniz yeni anahtar kelimelere ilişkin fikirler verecek İlgili Anahtar Kelimeler raporunu görmek için aşağı kaydırın .

2 semrush ile ilgili anahtar kelime araması

Söz konusu anahtar kelimeye ilişkin tam bir rapor almak için tablodaki herhangi bir anahtar kelimeyi tıklayabilirsiniz.

Hedef anahtar kelimeler listenize uygun anahtar kelimeleri ekleyin veya bunları bir elektronik tabloya aktarmak için Dışa Aktar düğmesini tıklayın.

Anahtar kelimelerinizi bulduktan sonra, içeriğinizi optimize etmenin en iyi yolunu bulmak için başka bir SEMrush aracı olan İçerik Pazarlama Araç Takımının bir parçası olan SEO İçerik Şablonu’nu kullanın.

Anahtar kelimelerinizi yazın. SEMrush en iyi 10 sonucu analiz edecek ve sıralamanızı iyileştirmek için içeriğinize eklenecek terimleri önerecektir.

semrush seo anahtar kelime kullanım sonuçları

SEMrush’a bir alternatif mi istiyorsunuz? İçerik optimizasyonuna yönelik SEO anahtar kelimelerini bulmak için Google Analytics’i de kullanabilirsiniz .

Anahtar kelime araştırması için SEMrush’u kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ahrefs ile Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır?

SEMrush gibi Ahrefs de birçok araç içerir ve trilyonlarca web bağlantısına ilişkin veriye sahiptir.

Ahrefs ile SEO için anahtar kelime araştırması için iyi bir başlangıç ​​noktası Anahtar Kelime Gezgini aracıdır. Terimlerinizi yazın, ülkenizi seçin ve arama yapın; önemli alakalı anahtar kelimelere ve bu terimler için sıralamanın ne kadar zor olacağına ilişkin bir değerlendirme alacaksınız; buna “anahtar kelime zorluğu” denir.

ahrefs-anahtar kelime-zorluğu

Ahrefs ayrıca ilgili içerik terimlerini ve arama teriminizin ana konusunu belirlemenize yardımcı olan bir anahtar kelime fikirleri bölümü içerir.

ahrefs anahtar kelime fikirleri

Bu zengin araçtan en iyi şekilde yararlanmak için içerik oluşturmak istediğiniz yeni anahtar kelimeleri ve mevcut içeriği optimize etmenize yardımcı olabilecek anahtar kelimeleri not edin.

Ahrefs ile SEO anahtar kelime araştırması yapma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı Nasıl Kullanılır?

Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcı, tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığına yardımcı olmayı amaçlamaktadır, ancak aynı zamanda diğer içerikler için de oldukça iyi bir anahtar kelime araştırma aracı olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bunu kullanmak için AdWords hesabınıza giriş yapın ve üç noktalı menüyü tıklayın. Planlama » Anahtar Kelime Planlayıcı’yı seçin .

google adwords anahtar kelime planlayıcıyı bulma

Daha sonra Yeni anahtar kelimeler ve arama hacmi verilerini bulma bölümüne gidin . Ürün alanına birkaç anahtar kelime öbeği girin .

adwords anahtar kelime araştırma aracı ifade girin

Aramanızda ince ayarlar yapmak için ekrandaki filtreleri kullanın.

Örneğin, rekabeti düşük olan anahtar kelimeleri arayacağız, böylece sıralamada daha iyi bir şansımız olacak. Kaydet’i ve ardından Fikir Al’ı tıklayın .

adwords anahtar kelime araştırma araçları düşük rekabet

Sonuçları daha sonra bakmak üzere dışa aktarabileceğiniz bir tabloda göreceksiniz.

adwords anahtar kelime araştırma araçları indirme sonuçları

Sonuçlar sayfasındaki başka bir sekme olan Reklam grubu fikirlerine de göz atmaya değer . Bu size içerik için dikkate almanız gereken bazı genel konular sunar.

Yine hedef anahtar kelimelerinize eklemek isteyebileceğiniz herhangi bir şeyi not edin. SEO için anahtar kelime planlayıcıyı kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Google Analytics ile Mevcut Anahtar Kelimeler Nasıl Bulunur?

Anahtar kelime araştırması için başka bir seçenek de, insanların sitenizi bulmak için zaten kullandığı anahtar kelimeleri bulmak için Google Analytics’i kullanmaktır.

En fazla veriyi elde etmek için Google Search Console hesabınızı Analytics hesabınıza bağlayın. Ardından Analytics hesabınızda Edinme »Arama Konsolu» Sorgular bölümüne gidin . Sitenize trafik getiren anahtar kelimelerin yer aldığı bir tablo göreceksiniz.

bağlantılı arama konsolu analizleri(1)

Anahtar kelimeleri bulmaya yönelik diğer fikirler şunlardır:

  • İnsanların sosyal medya güncellemelerinde veya blog yorumlarında ne sorduklarını görme
  • Sosyal medya hashtag’leri
  • Amazon’daki kitap kategorileri

Ayrıca, ilgili olduğu yerde yerel arama değişkenlerini de dahil edebilirsiniz. Bu kılavuzun ilerleyen kısımlarında yerel arama hakkında daha fazla konuşacağız.

4. SEO İçin Anahtar Kelimeler Nerede Kullanılmalı: 7 Önemli Yer

Anahtar kelimeleri bulduktan sonraki adım, bunların etrafında içerik oluşturmak veya optimize etmektir.

En iyi uygulama, içeriğin her sayfasını tek bir ana anahtar kelimeye odaklamaktır ; ancak içeriğiniz boyunca LSI anahtar kelimelerini de kullanmalısınız.

SEO için anahtar kelimeler kullanırken iyi bir başlangıç ​​noktası, bir miktar optimizasyona ihtiyaç duyabilecek mevcut sayfaları belirlemektir. SEMrush bu konuda yardımcı olabilir.

SEO Araç Seti » Organik Araştırma » Pozisyonlar bölümüne gidin . Daha sonra alan adınızı ekleyin. Sayfalarınızın hangi anahtar kelimeler için sıralandığını zaten göreceksiniz.

seo için anahtar kelimeler kullanma - semrush

4 ile 10 arasında bir sıralamaya sahip olduğunuz anahtar kelimeleri not edin. Bunlar iyi optimizasyon adaylarıdır, çünkü ilk 3 sıralamaya ulaşmanıza yardımcı olmak muhtemelen çok fazla zaman almayacaktır. Hatırlarsanız, tıklamaların çoğunun gerçekleştiği yer burasıdır.

Anahtar kelimelerinizi aldıktan sonra onları ekleyebileceğiniz birkaç yer vardır. İşte en önemlilerinden bazıları.

1. Sayfa Başlıkları

Sayfa başlıkları sayfanızı tanımlar ve arama sonuçları girişinizin ilk satırıdır. Hem Google’a hem de arama yapanlara sayfanızın neyle ilgili olduğunu söylerler.

seo sayfa başlığında anahtar kelimeler kullanın

Bazen sayfa başlığı ile SEO başlığı aynıdır; ancak All in One SEO gibi bir araçla daha iyi arama sıralaması için SEO başlığında da değişiklik yapabilirsiniz .

hepsi bir arada seo sayfası başlığı ve snippet önizlemesi

En iyi sonuçları elde etmek için hedef anahtar kelimelerinizi sayfa başlığınızın başlangıcına veya yakınına yerleştirin. Bu, daha alakalı görünmesini sağlar ve küçük ekranlarda bile görünür olmasını sağlar.

Anahtar kelime yerleşimine asla okunabilirliği feda etmeyeceğinizi unutmayın: içerik önce insanlar içindir. Bu o kadar önemli ki, muhtemelen tekrar değineceğiz.

2. Meta Açıklamaları

Meta açıklamaları, bir arama sonuçları girişinin başlığı altında görünür.

Meta açıklamalarda seo için anahtar kelimeler kullanma

İçeriği açıklarlar ve arama yapanları tıklamaya ikna etmenin başka bir yolunu sunarlar. Meta açıklamalar artık bir arama sıralama faktörü değil, ancak Google’ın içeriğinizin bir arama terimiyle alakalı olup olmadığını belirlemesine yardımcı oluyor.

All in One SEO ile meta açıklamalarınızı da kolaylıkla belirleyebilirsiniz . Bunları manuel olarak yazabilir veya mevcut yıl, ay, yazar adı, sayfa içeriği, özel alanlar ve çok daha fazlası gibi dinamik değerlerle akıllı meta etiket oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

hepsi bir arada seo meta açıklama alanı

3. Alt Başlıklar

En iyi web içeriği taranabilir olandır çünkü insanlar bu şekilde okur.

Alt başlıklar onları duraklatacak ve burada anahtar kelimeler kullanmak okuyuculara içeriğinizin aradıkları şeyle alakalı olduğunu gösterecektir. Başka bir deyişle ziyaretçilerinize doğru yere geldiklerini söyler.

Alt başlıklardaki anahtar kelimeler aynı zamanda Google’ın içeriğinizin neyle ilgili olduğunu anlamasına da yardımcı olur ve LSI anahtar kelimelerini burada da kullanabilirsiniz.

4. İçerik

Daha önce de belirtildiği gibi, içerikte anahtar kelimelerin ve LSI varyasyonlarının kullanılması, arama sıralamasında yardımcı olabilir. Ancak yanlış yapmanın arama sıralamanıza zarar verebileceğini bilmekte fayda var.

Yanlış derken neyi kastediyoruz? Kaçınmanız gereken uygulamalardan biri, sıralamaları yapay olarak şişirmek için aynı anahtar kelimenin aşırı kullanılması anlamına gelen anahtar kelime doldurmadır. İşte bu nasıl görünebilir:

Özel el yapımı takım elbise satıyoruz. Özel el yapımı takım elbiselerimiz yüksek kalitededir. Özel el yapımı bir takım elbise satın almayı düşünüyorsanız, lütfen özel el yapımı takım elbise tasarımcılarımızla [email protected] adresinden iletişime geçin.

Size şunu söylememiz gerekiyor, Google bundan NEFRET EDİYOR.

Peki bunu nasıl doğru anlayabilirsiniz? İçerikte en iyi etkiyi elde etmek için anahtar kelimeleri burada kullanabilirsiniz:

  • İlk birkaç cümlede veya ilk paragrafta
  • İçerik boyunca formu aşağıda gösterildiği gibi değiştirerek
bir web sitesinde anahtar kelimeler nasıl kullanılır - anahtar kelime varyasyonları

Önce insanlar için yazın, Google’la yanlış yapmış olmazsınız.

Cevap Kutuları İçin İçerik Nasıl Optimize Edilir

İçeriği optimize ederken göz ardı edemeyeceğiniz şeylerden biri de şuna benzeyen cevap kutularıdır:

arama motoru sıralama faktörleri - optinmonster örneği

Bunun nedeni, bunların, arama yapanların sorularına anında yanıt vermek için arama sonuçlarının en üstünde görünmesidir. Bazıları buna “sıfır konumu” diyor.

Burası içeriğinizin olması için harika bir yerdir, özellikle de cevap kutunuz insanların tıklama isteği uyandırıyorsa.

Google bunları içerikten otomatik olarak oluşturur, ancak aşağıdakileri yaparak olasılıkları lehinize çıkarabilirsiniz:

  • Sorulara yanıt verme
  • Soruların başlık olarak eklenmesi
  • Doğru uzunlukta, alakalı, gerçeklere dayalı doğru yanıtlar oluşturmak ( Backlinko araştırmasına göre yaklaşık 29 kelime )
  • Cevabınıza listeler veya tablolar dahil etmek
  • Halihazırda cevap kutuları bulunan anahtar kelimeler için içerik sağlamak

Ve elbette tüm bu durumlarda araştırmanızdaki anahtar kelimelerin bazılarını kullanacaksınız.

5. Görseller

Resimler de dizine eklenmiştir; bu, anahtar kelimeleri kullanmak için iyi bir yer oldukları anlamına gelir. İdeal olarak şunları optimize etmelisiniz:

  • Uygun olduğu yerde açıklayıcı bir anahtar kelimeyi de içeren resim dosyası adı
  • Resmi tanımlayan ve erişilebilirliğe yardımcı olan alternatif metin
  • Altyazı, eğer kullanıyorsanız

6. URL’ler

URL’niz, insanlara ve Google’a sayfanızın neyle ilgili olduğu konusunda rehberlik etmeye yardımcı olabilir; bu nedenle, anahtar kelimeleri eklemek için iyi bir yerdir. ANCAK Moz’daki aşağıdaki örnekte olduğu gibi URL’nizi anahtar kelimelerle doldurmaktan kaçının :

anahtar kelimeyle doldurulmuş URL örneği

7. Bağlantılar

Daha önce de belirttiğimiz gibi, bağlantılar en iyi SEO sıralama faktörlerinden biridir. SEO için anahtar kelimeler kullanma konusunda bilmeniz gereken önemli şey, hem dahili hem de gelen bağlantılar için bağlantı metni anahtar kelimelerini değiştirmeniz gerektiğidir . Bağlantı metni, genellikle mavi renkle altı çizilen, bir bağlantı oluşturan kelimelerdir.

Örneğin, birden fazla sitede misafir bloglama kampanyası yürütüyorsanız , her biyografi için aynı bağlantı metnini kullanmayın. Bu Google için bir kırmızı bayrak. Bunun yerine biyografiyi değiştirin. Aşağıdaki biyografinin başka bir versiyonunda “web sitesi” kelimesi yerine yazarın adı bağlantı metni olarak kullanılabilir:

şşşt üretkenlik biyografisi

Daha sonraki bir bölümde ele alacağımız sosyal medyadaki anahtar kelimeleri, harici dizin ve işletme listeleri için de kullanabilirsiniz.

Yerel SEO

Belirli bir bölgeyi hedefliyorsanız yerel SEO ile uğraşmak iyi bir fikirdir. Bu, mobil cihazlar için optimizasyon yaparken de önemlidir.

Gizli bir pencerede arama yapıp nelerin ortaya çıktığını görerek sitenizin yerel aramada nasıl göründüğünü hızlı bir şekilde keşfedebilirsiniz. Gerçek işletme bilgilerini eklemek bir SEO sıralama faktörüdür, dolayısıyla şunları görmek isteyeceksiniz:

  • İşletmenizin adı, adresi ve telefon numarası
  • Google Benim İşletmem gibi bir işletme girişi
  • Hedef yerel anahtar kelimeleriniz için arama sıralamanız
  • İşletmenizle ilgili yorumlar.
image

Yerel SEO’ya yardımcı olacak iki araç BrightLocal (sıralamalar için) ve MozLocal’dır (yerel arama optimizasyonu için).

Şimdiye kadar SEO’ya sıfırdan başlamaya odaklandık, ancak mevcut bir siteniz varsa onun en son SEO yönergeleriyle uyumlu olduğundan emin olmanız da önemlidir. Bunu anlamak için bir SEO denetimi yapmanız gerekir. Bir sonraki bölümde size nasıl yapılacağını göstereceğiz.

5. Nihai SEO Denetimi Nasıl Gerçekleştirilir?

SEO ile ilgilenmenin önemli bir yönü, arama motoru sıralamalarına zarar veren ve SERP’lerden aldığınız trafiği azaltan sorunları belirlemektir.

Doğru sonuçları aldığınızdan emin olmak için mevcut trafiğinizi değerlendirmeli ve SEO denetimi yaparak web sitesi sağlık kontrolü yapmalısınız.

1. Adım: Sitenizi Taranabilir Hale Getirin

Erişilebilir bir URL, önemli bir SEO sıralama faktörüdür. İçeriğinizi bulmak ve neyle ilgili olduğunu bilmek için Google’ın sitenizi tarayabildiğinden emin olun. Bunun için önemli bir araç, tüm sayfalarınızı listeleyen bir XML site haritasıdır. All in One SEO ile veya XML Site Haritaları aracıyla kolayca bir XML site haritası oluşturabilirsiniz .

aieseo site haritalarını etkinleştir

Ayrıca Google Search Console’u kullanarak sitenizi tarama hatalarına karşı kontrol etmeniz gerekir. Oturum açın ve sitenizin nasıl çalıştığını görmek için Tarama »Tarama hataları bölümüne gidin.

arama konsoluyla site seo'sunu tarama hataları açısından kontrol edin

Sitenin taranabilirliği için SEO denetimi yapma hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

2. Adım: URL’nizi Güvenli Hale Getirin

Daha önce gösterilen OptinMonster örneğinde olduğu gibi güvenli bir web sitesi URL’si, önemli bir SEO sıralama faktörüdür .

Yalnızca HTTPS’yi etkinleştirmeniz gerekmez, aynı zamanda sitenizi aşağıdakiler gibi diğer güvenlik sorunlarına karşı da kontrol etmeniz gerekir:

  • Güvenli olmayan bazı site içeriğine sahip olmak
  • Güvenli olmayan içeriğe bağlantı verme
  • Güvenlik sertifikanızın geçerli olduğundan emin olun.

Burada site güvenliğinin SEO yönlerini kontrol etmeye yönelik bir kılavuz bulunmaktadır .

3. Adım: Kanonik URL’leri kullanın

İyi bir SEO için sitenizin URL’lerini doğru şekilde almanız da önemlidir. Bunun iki yönü var.

Öncelikle, standart bir URL kullanarak Google’a bir konu hakkında hangi sayfanın en yetkili olduğunu söylediğinizden emin olun .

İkinci olarak, aşırı uzun olmayan, garip karakterlerle dolu olmayan veya ziyaretçilerin ve arama motorlarının anlayabileceği kadar zor olmayan okunabilir URL’ler kullandığınızdan emin olun .

4. Adım: Sayfa Başlıklarını ve Açıklamalarını Optimize Edin

Sayfa başlıkları ve açıklamalar insanların arama sonuçlarında gördüklerini etkiler, bu nedenle bunları herhangi bir SEO denetiminde kontrol etmek önemlidir. Screaming Frog SEO Spider bunu yapmak için harika bir ücretsiz araçtır.

çığlık atan kurbağa ücretsiz bir web sitesi seo denetleyicisidir

Screaming Frog’u kullanmak için, ana sitenizin URL’sini arama kutusuna yazın; kısa sürede bulduğu tüm sayfa başlıklarını ve meta açıklamalarını görebileceksiniz (yazılımın ücretsiz sürümünde 500’e kadar).

Arama motoru sıralamasının düşmesine neden olabilecek eksik veya yinelenen sayfa başlıklarına ve boş meta açıklamalarına dikkat edin .

5. Adım: İçerik Hiyerarşisine Bakın

İçerik hiyerarşisi (Google’a bir sayfadaki hangi içeriğin en çok veya en az önemli olduğunu bilmesini sağlamak) SEO’nun önemli bir yönüdür. Bunu göstermenin bir yolu H1, H2 ve H3 gibi başlık etiketlerini kullanmaktır. Bu kılavuzda açıklandığı gibi Screaming Frog ile başlık etiketi kullanımını kolayca değerlendirebilirsiniz .

Adım 6: Görselleri Optimize Edin

Daha önce de belirtildiği gibi görseller de dizine eklenir, dolayısıyla görsel arama için optimize edilip edilmediklerini kontrol etmek herhangi bir SEO denetiminde önemli bir adımdır. İdeal olarak görseller:

  • Açıklayıcı bir dosya adı ekleyin
  • Bunları açıklayan ve aynı zamanda erişilebilir olması açısından iyi bir alternatif metne sahip olun
  • Sıkıştırılmış olmalıdır , böylece sayfa yükleme sürelerini yavaşlatmazlar

Ayrıca görsellere olan bağlantıların olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve bozuk olup olmadığını kontrol etmek isteyeceksiniz.

SEMrush’taki SEO Denetim aracını kullanarak görüntü sorunlarını giderebilirsiniz :

semrush eksik alternatif metin ayrıntısı

Adım 7: Site Hızını Kontrol Edin

Resimleri sıkıştırılmış tutmak site yükleme sürelerini en aza indirir, ancak bakılması gereken tek faktör bu değildir. Siteler ayrıca çok fazla sayfa isteği, çok fazla komut dosyası ve optimize edilmemiş kod nedeniyle de yavaş olabilir. İyi bir SEO denetimi bu sorunları bulmanıza ve düzeltmenize yardımcı olacaktır.

Bu önemlidir çünkü yavaş siteler ziyaretçileri uzaklaştırır ve sitenizin olası satış ve satış yapma potansiyelini azaltır.

Ayrıca, içerik yüklenmediği için insanlar geri dönerse bu, bekleme süresini etkiler. Daha önce de gördüğümüz gibi bu önemli bir SEO ölçümüdür.

GTMetrix gibi araçlarla site hızını nasıl ölçeceğinizi buradan öğrenin .

gtmetrix site hızı raporu(1)

Adım 8: İçeriğinizi Sınıflandırmak için Yapılandırılmış Verileri Kullanın

Şema işaretleme olarak da bilinen yapılandırılmış veriler , Google’ın daha da alakalı sonuçlar göstermesine yardımcı olmak için içeriğinizi sınıflandırmanın bir yoludur.

Yapılandırılmış verileri kullanmak Google’ın, örneğin “örümcekler” için yapılan bir aramanın eklembacaklılarla mı yoksa arama motorlarıyla mı ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olabilir.

Yapılandırılmış verilere örnek olarak, arama yapanlara arama sorgularına tam veya neredeyse eksiksiz bir yanıt veren tarif kartları ve yanıt kutuları dahildir.

6. SEO İçin Bağlantılar Nasıl Oluşturulur

Eğer başından beri okuduysanız, bağlantıların önemli bir SEO sıralama faktörü olduğunu biliyorsunuzdur. Bu, bağlantı kurmayı önemli bir SEO uygulaması haline getirir.

Ne yaparsanız yapın, bağlantı satın almayın: Google bundan hoşlanmayacaktır.

Bunun yerine iki değerli bağlantı türüne odaklanın:

  • Kazanılan bağlantılar , harici kaynaklar içeriğinize bağlantı vermeyi seçtiğinde elde ettiğiniz bağlantılar
  • Konuk blogları, uzman özetleri ve röportajlar gibi harici tanıtımlara katılarak elde ettiğiniz bağlantılar oluşturuldu

Bağlantıların en önemli yönlerinden biri kalitedir, çünkü bu otorite oluşturur ve içeriğinizin daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur.

Yüksek kaliteli içerik genellikle saygın sitelerden yüksek kaliteli bağlantılarla sonuçlanır. Bu , arama sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olan bağlantı suyunu aktarır .

Bazen bağlantı eşitliği olarak da adlandırılan bağlantı suyu , Google açısından bir web sayfası bağlantısının veya site bağlantısının başka bir web sayfasına aktardığı değer ve otoritedir.

Daha önce bağlantılardan bahsetmiştik ama işte kısa bir özet. SEO konuşurken en önemli bağlantılar şunlardır:

  • Kendi içeriğinize dahili bağlantılar
  • Diğer kaliteli sitelere giden bağlantılar
  • Diğer sitelerden sizin sitenize gelen bağlantılar veya geri bağlantılar

Ayrıca bağlantıların dofollow ve pass link suyu mu yoksa nofollow mu olduğunu düşünmeniz gerekir ve yapmamalısınız.

Harika bağlantılar çekmek için şunları yapmanız gerekir:

  • Daha önce açıklandığı gibi içeriğin optimize edilmesi de dahil olmak üzere içerik oluşturma konusunda stratejik olun
  • Kitlenizin ilgisini çekecek harika başlıklar ve harika metinler yazın
  • Gözbebeklerini yakalayan çekici görseller kullanın
  • Bağlantı kazanmak için konuk bloglarını kullanın ve uzman özetlerine ve röportajlara katılın

Bağlantıları takip etmenin iyi bir yolu, SEMrush’ta yerleşik olan site denetim aracını kullanmaktır. Daha önce açıklandığı gibi site ölçümlerini izlemek için bir proje oluşturduktan sonra SEO Araç Seti » Sayfa İçi ve Teknik SEO » Site Denetimi bölümüne gidin .

Daha önce de gördüğümüz gibi, bu size sitenize olan bağlantılar hakkında bir rapor verecek ve hatta hangi bağlantıların potansiyel olarak zehirli olduğunu ve reddedilmeye değer olduğunu bile söyleyecektir.

Doğru bağlantıyı kurmayla ilgili bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

  • Her yeni bir şey yazdığınızda içeriğinizi birbirine bağlamayı bir alışkanlık haline getirin ve daha yeni içeriğe bağlantılar eklemek için düzenli olarak eski içeriğe döndüğünüzden emin olun.
  • Daha önce açıklandığı gibi Google’ın sitenizi bir XML site haritasıyla tarayabildiğinden emin olun.
  • Hem dahili hem de harici kaynaklara giden bozuk bağlantıları bulun ve düzeltin.
  • İnsanları ürün ve hizmetlerinizi incelemeye teşvik edin.
  • Ürününüzü G2Crowd gibi bir hizmete ekleyin ; bu incelemeler bittiğinde arama motoru sonuçlarında görünürler.

İnsanların markanıza atıfta bulunduğu ancak sizinle bağlantı kurmadığı eksik bağlantıları mı bulmak istiyorsunuz? Bu, bozuk bağlantı kurma adı verilen, köklü bir SEO uygulamasıdır .

Bunun için BuzzSumo’yu kullanabilirsiniz . Markanız için bir uyarı ayarlamanız yeterli; BuzzSumo size eksik halkanın nerede olduğunu gösterecektir.

bağlantı yok

Daha sonra sosyal yardımları yönetmek ve bağlantıyı istemek için OutreachPlus gibi bir araç kullanın . Bu, gelen bağlantı profilinizi zenginleştirmenize yardımcı olabilir.

BuzzSumo aracılığıyla nişinizde yayın yapan kişileri bularak da bağlantı fırsatları bulabilirsiniz. Bunu yapmak için konunuzu arayın ve en çok paylaşılan içeriği yayınlayan siteleri görün.

Her site için, sitenin etki alanı yetkilisini bulmak amacıyla Moz’un Açık Site Gezgini’ni kullanın . İyi bir bağlantı olasılığına benziyorsa site sahibine başvurun ve içeriğinizin neden uygun olabileceğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Dikkatli olun: tüm bağlantı kurma eşit şekilde oluşturulmamıştır. SEO’nuza zarar verecek bazı spam içerikli bağlantı kurma uygulamaları vardır. Siyah şapka SEO bölümünde bunlara daha fazla bakacağız.

Bunu yapmadan önce SEO için birkaç önemli alana daha göz atalım: sosyal medya ve mobil. Sosyal ile başlayacağız.

7. Sosyal Medya ve SEO

Daha önce sosyal medyanın doğrudan bir SEO sıralama faktörü olmadığını söylemiştik, bu yüzden muhtemelen bundan neden bahsettiğimizi merak ediyorsunuzdur.

Bunun nedeni, arama sıralamaları üzerinde dolaylı bir etkiye sahip olmasıdır. Akıllı pazarlamacılar bunu göz ardı etmez; sıralamalarını yükseltmek için bundan yararlanırlar.

Peki bu tam olarak nasıl çalışıyor?

Bilişsel SEO ve diğerlerinden yapılan araştırmalar, arama sıralamaları ile sosyal sinyaller arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir.

sosyal sinyaller ve mobil seo

Bir şeyler olduğu oldukça açık. Ayrıca Bing gibi diğer arama motorları da (evet, başkaları da var) sosyal medyanın onlar için bir sıralama faktörü olduğunu açıkça belirtiyor. Sadece düşünülmesi gereken bir şey.

Peki sorun nedir?

Aslında göründüğünden daha basit. Bağlantıların, içeriğin ve kullanıcı deneyiminin tümünün önemli SEO sıralama faktörleri olduğunu unutmayın.

Sosyal medya, içeriğinizi daha görünür hale getirerek diğer sıralama faktörlerini güçlendirir. Daha fazla kişi onu gördüğünde, daha fazla kişi ona bağlanır. Ne kadar çok kişi ona bağlanırsa, o kadar yetkili olarak görülür ve SERP’lerde iyi bir konumda görünme olasılığı da o kadar artar.

Kanıt var.

Matthew Woodward’a göre , binlerce Facebook paylaşımı alan içerik, birkaç ilk on arama pozisyonunun yanı sıra bir cevap kutusu listesi de elde etti.

Woodward'ın en sağlıksız 5 yiyeceği

Peki, daha iyi SEO için sosyal ağlardaki içeriği nasıl optimize edersiniz? İşte bazı ipuçları:

  1. Profilinize tutarlı bir resim, alakalı bir biyografi ve mümkünse bir bağlantı (belki de potansiyel müşteri mıknatısınıza) verin
  2. Hesaplarınızın aktif olması için düzenli sosyal medya güncellemeleri yayınlayın
  3. Akılda kalıcı başlıklar ve ilgi çekici görsellerle güncellemelerinizi geliştirin
  4. Daha fazla bilgi için insanlardan paylaşmalarını isteyin
  5. Uygunsa hashtag’leri kullanın
  6. İçeriğinizi kolayca paylaşılabilir hale getirin

Sosyal medya ve SEO hakkında daha fazla ayrıntı için bu kılavuza göz atın .

Şimdi mobil SEO’ya bakalım.

8. Mobil SEO Kılavuzu

Mobil cihazların yükselişi her şeyi sarstı ve buna SEO da dahil.

Google’daki son değişikliklerle birlikte, mobil SEO’ya dikkat edilmemesi, aramanın görünmez olmasına neden olabilir ve mobil, hazır olmanız gereken başka değişiklikleri de beraberinde getirebilir.

İşte anlaşma.

Mobil SEO Nedir?

Mobil SEO, mobil arama motoru optimizasyonu veya daha iyi bir arama sıralaması için içeriğin optimize edilmesidir.

Google , mobil arama pazarının %95’ine sahiptir ; dolayısıyla, mobil cihazlar için optimizasyon yapmak, Google için optimizasyon yapmak anlamına gelir.

Bilmeniz gereken bazı önemli bilgiler şunlardır:

  • Mobil aramalar masaüstü aramalardan daha fazla
  • Google artık mobil öncelikli bir dizine sahip
  • İnsanların satın almak istediği mobil aramalar arttı
  • Mobil arama sizi giderek büyüyen sesli aramaya hazırlıyor

Yapmaya değer şeylerden biri, ne kadar mobil trafiğinizin olduğunu kontrol etmektir. Bu şekilde, mobil SEO ile zaten ilgilenmeniz gerekip gerekmediğini veya bunu yapmak için birkaç haftanız olup olmadığını bileceksiniz.

Google Analytics’te Hedef Kitle »Mobil’e gidin . Masaüstü, mobil ve tablet trafiğine ilişkin istatistikleri göreceksiniz.

Mobil hedef kitle için Google'ı kontrol edin

Ardından ekrandaki tarih seçiciye tıklayın ve mevcut verileri bir yıl önceki verilerle karşılaştırın.

Bu rakamların değiştiğine ve artık daha fazla mobil trafik ve daha az masaüstü trafiğin olduğuna bahse girmeye hazırız.

Google Analytics mobil trafiğin arttığını gösteriyor

Sitenizin Mobil Uyumluluğunu Kontrol Edin

Mobil SEO’ya başlıyorsanız sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmek iyi bir fikirdir. Bunu yapmanın en kolay yollarından biri Google’ın kendi aracıdır.

Sitenizin URL’sini yazın, testi çalıştırın; kısa sürede sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını ve önerilen düzeltmelerin neler olduğunu göreceksiniz.

mobil optimizasyon testi sonuçları

Ayrıca daha önce açıklandığı gibi elbette mobil sekmesine bakarak Google Search Console’un Tarama Hataları bölümünde sitenizi hatalara karşı kontrol edebilirsiniz.

Aşağıda gösterildiği gibi kullanıcı aracısını masaüstünden mobile değiştirirseniz SEMrush’un site denetim aracını kullanabilirsiniz.

semrush mobil kullanıcı aracısı

Mobil SEO Sorunları

Mobil SEO için masaüstündekiyle aynı sorunlardan bazıları geçerlidir. Örneğin, kalma süresini artırmak istediğiniz için hemen çıkma oranını azaltmak önemlidir .

Mobil cihazlarda bu genellikle hızlı yüklenen bir siteye sahip olmak anlamına gelir çünkü sitenizin yüklenmesi üç saniyeden uzun sürerse ziyaretçilerinizin yarısından fazlasını kaybedersiniz. Bunu kontrol etmek için Google’ın mobil hız testini kullanın .

google mobil sayfa hızı raporu

Mobil cihazlara özel atılacak adımlardan biri, ziyaretçilere hızlı bir deneyim sunmak için sitenizde AMP’yi (hızlandırılmış mobil sayfalar) ayarlamayı içerir.

İyi bir mobil kullanıcı deneyimi yaratmak için ekran boyutuna göre yeniden boyutlandırılabilen duyarlı bir tasarıma da ihtiyacınız var . WordPress siteleri doğru temayı kullanarak bunu kolayca halledebilir. Aksi takdirde Google’ın kendi yönergelerine göz atın .

Ayrıca içeriğinizi “gözler serbest” arama kurallarına uyacak şekilde optimize edebilirsiniz . Bunun anlamı:

  • İçeriğinizin sorulara doğru yanıt vermesini sağlamak
  • Cevapları doğru formüle etmek
  • Onları 29 kelimeye kadar tutmak

Mobil SEO ve Pazarlamanız

Google’ın sitenize ilişkin algısını etkileyen bir diğer şey de pazarlama şeklinizdir. Özellikle Google, kullanıcı deneyiminin kötü olmasına neden olan sıfır saniyelik açılır pencerelerden hoşlanmaz.

OptinMonster tamamen kullanıcı deneyimiyle ilgili olduğundan, bizim de onlardan nefret etmemize şaşırmayacaksınız. Bu nedenle cihaza özel görüntüleme kurallarına, Exit-Intent® gibi davranışsal tetikleyicilere , MonsterLinks™ 2 adımlı tercihlere ve mobil uyumlu temalara sahip olduğumuzdan emin olduk .

Sadece sinir bozucu ziyaretçilerden kaçınmakla kalmayacaksınız; Ayrıca Salt Strong’un yaptığı gibi dönüşümleri %185 oranında artırırken organik trafiği de artırabilirsiniz .

saltstrong, optinmonster ile iyi bir mobil seo ve harika bir kullanıcı deneyimi sundu

Mobil SEO hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

9. En İyi Anahtar Kelime Araştırma Araçları

SEO’yu geliştiriyorsanız birkaç araca ihtiyacınız olacak. Bunlardan birkaçından zaten bahsetmiştik, ancak burada sevdiğimiz anahtar kelime araştırma araçlarının tam listesini bulabilirsiniz. Bunların çoğu, pazarlamanızın farklı yönlerini analiz etmenize yardımcı olmak için anahtar kelime verilerinin çok ötesine geçer.

  1. Ahrefs, arama trafiğini iyileştirmenize yardımcı olacak hepsi bir arada bir araç setidir.
  2. Answer the Public, içerik hedefleme konusunda size yardımcı olmak için arama yapanların sorduğu soruları gösterir.
  3. Bing, Bing Web Yöneticisi Araçları’nda bir anahtar kelime araştırma aracı içerir . Araç, hacim ve anahtar kelime önerileri sağlar.
  4. Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcı aylık küresel ve yerel anahtar kelime arama hacimleri sağlar.
  5. Google Trendler, birkaç benzer arama teriminden hangisinin daha popüler olduğuna karar vermek için yararlı bir araçtır
  6. Keyword Eye, Google, YouTube ve Amazon’dan anahtar kelime verilerini bir araya getirir ve anahtar kelimeleri, soruları, rakiplerin anahtar kelime ve reklam verilerinin yanı sıra trend olan içeriği bulmanıza yardımcı olur.
  7. Keyword Spy, rakiplerinizin anahtar kelimelerini belirlemenize ve kendi içeriğinizde ve pazarlamanızda kullanabileceğiniz ilgili terimleri bulmanıza yardımcı olan indirilebilir bir anahtar kelime aracıdır.
  8. Anahtar Kelime Aracı, yaklaşık 750 Google anahtar kelime önerisi üreten ücretsiz bir çevrimiçi araçtır. Ayrıca Bing, YouTube, Amazon, eBay ve Apple’ın uygulama mağazası için anahtar kelime önerileri de sunar.
  9. Long Tail Pro bir dizi yararlı anahtar kelime araştırma özelliği içerir. Basitçe anahtar kelimeleri bulmanın yanı sıra sıralama zorluğunu, rekabet gücünü de değerlendirebilir ve sonuçları yerel arama gibi çeşitli yollarla filtreleyebilirsiniz.
  10. LSIGraph,  Google otomatik tamamlama önerilerinin uzun bir listesini sağlar.
  11. Moz Anahtar Kelime Gezgini ayda on ücretsiz arama yapmanızı sağlar. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa Moz Pro’ya yükseltmeniz gerekir. İlgili terimleri ve arama hacmini bulmak için anahtar kelimeleri arayabilirsiniz. Sonuçları benzerlik, hacim ve kaynak aralığına göre de filtreleyebilirsiniz.
  12. SEMrush, birçok SEO aracı içeren kapsamlı bir pazarlama araç setidir. Bu sayfada ücretsiz anahtar kelime aramasını deneyebilirsiniz .
  13. SEO Kitabı Anahtar Kelime Öneri Aracı, arama verilerini toplar ve hacimler, ilgili terimler ve daha fazlasını sağlar.
  14. Ücretsiz SERPS anahtar kelime araştırma veritabanı, ilgili terimleri listeler ve her anahtar kelime öbeği için arama hacmi, tıklama başına maliyet ve değer sağlar.
  15. Soovle, tek bir sayfada birden fazla kaynaktan otomatik tamamlama önerileri sunar. Google, YouTube, Amazon ve Bing’in yanı sıra Wikipedia, Answers.com ve Yahoo’dan da veriler içerir.
  16. SpyFu , rakiplerinizin en karlı anahtar kelimelerini ve SEO ve reklamlar için kullandıkları anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olmak için 11 yıllık geçmiş verilerini kullanan ücretli bir araçtır.
  17. Ubersuggest, anahtar kelime listeleri sağlar, ancak arama hacmi ve tıklama başına maliyet verilerini almak için Keyword Everywhere uzantısını yüklemeniz gerekir.
  18. Wordstream Anahtar Kelime Aracı : Bu araç, geniş bir anahtar kelime veritabanını içerecek şekilde tarayıcı aramalarını, internet servis sağlayıcılarından gelen bilgileri ve arama verilerini kullanır. 10 ücretsiz arama, ardından bir günlük ücretsiz arama alabilirsiniz.

10. Potansiyel Müşteri Yaratmak İçin SEO Nasıl Kullanılır?

Gördüğümüz gibi SEO’nun en büyük avantajlarından biri, daha iyi arama sıralaması nedeniyle daha fazla trafik elde etmektir. Bu, SEO’yu ideal bir potansiyel müşteri yaratma aracı haline getirir, çünkü arama yapanlar sitenize giden bağlantıları takip ettiğinde, bunları potansiyel müşterilere dönüştürme ve daha sonra satış yapma şansınız olur.

Web siteniz en iyi potansiyel müşteri yaratma araçlarınızdan biridir ve SEO, trafiği bu araca yönlendirir. SEO’da ne kadar iyi olursanız, muhtemelen o kadar fazla trafik ve daha fazla potansiyel müşteri çekersiniz.

Potansiyel müşteri yaratmak için neden SEO kullanmalısınız? Soğuk arama artık işe yaramıyor ve insanlar reklamları engelleme veya yok sayma eğiliminde .

Bu, yalnızca ücretli trafiğe güvenmenin iyi bir strateji olmadığı anlamına gelir. İnsanlara pazarlama yapmak yerine, istedikleri zaman sizi bulmalarını kolaylaştırmalısınız ve SEO burada devreye giriyor.

Eski günlerin aksine, müşteriler bilgiyi sizinle konuşmaya hazır olmadan çok önce buluyorlar. Bu yüzden bu bilgiyi oraya koymalı ve onların onu kolayca bulmalarına yardımcı olmalısınız.

seo'da potansiyel müşteri yaratma nedir - Satın Alma Değişiklikleri

Bu, içerik pazarlama misyonunuzun ne olduğunu bulmak ve hedef kitlenize ulaşmak için doğru içerik türlerini ve dağıtım kanallarını kullanmak anlamına gelir. Ancak bunlardan herhangi birini yapmadan önce SEO stratejinizi geliştirmeniz gerekir. İşte bunu nasıl yapacağınız.

Hedef Kitlenizi Tanıyın

İlk olarak, alıcı kişileri oluşturarak içeriği kimin için optimize edeceğinizi belirleyin . Bunlar, hedef müşterilerinizin yaşını, cinsiyetini, gelirini ve eğitim düzeyini içerir; temel bilgi kaynakları; ve bunların ana zorlukları ve acı noktaları.

Potansiyel Müşterilerinizi Tanıyın

Daha sonra, her işletmeye ve duruma göre değişiklik gösterdiğinden, neyi potansiyel müşteri olarak değerlendirdiğinizi belirleyin. Bir işletme için potansiyel müşteri, bir e-posta pazarlama kampanyasına katılmayı seçen biri olabilir. Başka bir müşteri adayı, bir müşteri adayı mıknatısını indirebilir. Başka bir potansiyel müşteri için ücretsiz deneme kaydı , nitelikli bir potansiyel müşterinin işareti olabilir.

Bu kılavuzda özetlediğimiz SEO uygulamalarından bazıları potansiyel müşteri yaratmaya da yardımcı olur. Bunları hızlıca özetleyelim:

  • İçerik oluşturmak için kullanabileceğiniz anahtar kelimeleri belirleyin
  • Potansiyel optimizasyon fırsatları için mevcut içeriği denetleyin
  • Başlıklara, meta açıklamalara, içeriğin kendisine, cevap kutusu fırsatlarına ve bağlantılara dikkat ederek içerik oluşturun veya optimize edin

Bu adımlar sitenize trafik çekmenize yardımcı olacaktır, ancak bunları potansiyel müşterilere dönüştürmek için biraz daha fazlasını yapmanız gerekir.

SEO Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 2024

Ayrıntılı SEO kılavuzumuz neredeyse bitti, ancak tamamen bitmeden önce birkaç genel SEO sorusunu yanıtlayalım.

Beyaz Şapka ve Siyah Şapka SEO nedir?

Beyaz şapka SEO ve siyah şapka SEO terimlerini duymuş olabilirsiniz. İyi adamların beyaz şapka taktığı ve kötü adamların siyah şapka taktığı eski zamanların Batılılarından ilham alan beyaz şapka ve siyah şapka SEO arasındaki fark, kabul edilen SEO uygulamaları ile daha az etik olarak görülenler arasındaki farktır.

Beyaz şapka SEO, site optimizasyonuna uzun vadeli bir yaklaşım getiren ve kullanıcı deneyimine ve insanların neye ihtiyaç duyduğuna odaklanan, şu ana kadar bahsettiğimiz tüm SEO uygulamalarını içerir.

Buna karşılık, siyah şapka SEO, kısayolları ve oyun arama motorlarını kullanmaya çalışmakla ilgilidir. Bu nadiren işe yarar. Ve siyah şapkalı blog yazıları ve içerikleri ceza almanıza neden olabilir.

Kaçınılması gereken siyah şapka SEO uygulamaları şunları içerir:

  • Anahtar kelime doldurma
  • İnce içerik
  • Otomatik yorum spam’i
  • İçerik kazıma
  • Gizleme, gizli metin ve giriş sayfaları
  • Gizli yönlendirmeler ve kötü amaçlı site davranışı
  • Bağlantı şemaları

Google arama sonuçları kişiselleştirilmiş mi?

Bazen. Google, Google hesabınıza giriş yapmanızı ve hesabınızı Chrome tarayıcınıza bağlamanızı önerir. Ayrıca arama geçmişinizi de toplar. Bu, kişiselleştirilmiş arama sonuçlarıyla sonuçlanabilir. Bundan kaçınmak istiyorsanız gizli veya özel bir pencerede arama yapabilirsiniz, böylece SEO ile ilgili gerçek resmi elde edebilirsiniz.

Arama motoru optimizasyonu öldü mü?

Mark Twain’in bir zamanlar söylediği gibi SEO’nun ölümü fazlasıyla abartılıyor. Gördüğünüz gibi eskiden işe yarayan ama artık işe yaramayan bazı SEO uygulamaları var. Ancak bu kılavuzda işe yarayan SEO uygulamaları hakkında da pek çok bilgi var. Biz de onları kullandığımız için işe yaradıklarını biliyoruz.

Google arama sonuçlarında üst sıralara nasıl çıkarsınız?

Gerçek şu ki, belirli bir anahtar kelime için yalnızca bir site bir numara olabilir ve orada çok fazla rekabet var. Ancak sıralamalar her zaman dalgalandığından sitenizi optimize etmek hangi sitenin olduğu konusunda fark yaratabilir. Ayrıca, ilk 3’te olduğunuz veya en azından ilk sayfada olduğunuz sürece, insanların bulup tıklama şansına sahip olursunuz ki istediğiniz de budur. Tıklamanın ardından ihtiyaç duydukları şeyi sağlarsanız, bu, o terim için gelecekte yapılacak aramalarda alakalı olma şansınızı artırır.

SEO neden bu kadar önemli?

SEO’ya dikkat etmezseniz trilyonlarca bağlantı arasında kaybolabilirsiniz. SEO, müşterilerinizin kullandığı terimlere göre sıralamada size bir şans verir, böylece daha iyi iş yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir